Божествена Литургија во Водоча
 
 
 
 
 

Божествена Литургија во Водоча (27.05.2016 20:26)

 

„Струмичка пофалбо,

наставнику на монасите,

свештеноначалнику на Ерусалим,

наследнику на братот Господов,

богоносен оче наш Леонтиј,

откако од небесата прими благодат да твориш чудеса,

избави нè, нас кои те почитуваме,

од секаква тага и неволја

и моли Го Христос Бог

да ги спаси душите наши.“

 

(тропар на свети Леонтиј Струмички)