Vesti i nastani
 
 
 
 
 

Евиденција на едно духовно злосторство или разобличување на една пастирска негрижа (23.08.2005)

56-ти ден и 38 години,  пред очите и совеста на цела православна екумена, некои српски Епископи под закрила на Српската Православна Црква, од само ним познати причини, се обидуваат да го држат во своевиден духовен затвор и изолација од видлива евхаристиска заедница целиот православен народ во Република Македонија и неговата дијаспора, духовни чеда на Македонската Православна Црква.

Им благодариме на нивните слуги во Р. Македонија коишто иницирани од своето (само) виртуелно постоење во македонската јавност преку нивната медиумска ажурност, со оглед дека ’синовите на овој свет во својот род се подосетливи од синовите на светлината’ (Лука 16, 8), нѐ потсетуваат да ја објавиме евиденцијата на овој повеќедецениски духовен геноцид.

 Господ да ги благослови сите нив!

 

 

 

МНЕНИЕ!? http://www.mpc.org.mk/vest.asp?id=939 

CONCEIPT!? http://www.mpc.org.mk/English/news2.asp?id=925 

МНЕНИЕ!? http://www.mpc.org.mk/vest.asp?id=908 

l'AVIS!? http://www.mpc.org.mk/vest.asp?id=910