Пролог: Свети Бонифатиј Милостив, епископ Ферентиски
 

 

Житие: Свети Бонифатиј Милостив, епископ Ферентиски

Календар, житија, пости
Почеток
 
Уште од детството беше необично милостив, а мајка му обично го прекоруваше за тоа. Од Господ преку молитвата за ова добиваше стократно. Се упокои мирно во 6 век во Италија.