Пролог: Светиот маченик Аполониј
 

 

Житие: Светиот маченик Аполониј

Календар, житија, пости
Почеток
 
Римски сенатор. Обвинет за верата во Христа, тој ја исповеда својата вера пред целиот Сенат, заради што беше убиен со меч, во Рим, 186 година