Пролог: Светиот маченик Атиноген
 

 

Житие: Светиот маченик Атиноген

Календар, житија, пости
Почеток
 
Составувач на вечерната песна „Светлино тивка“. За Христа убиен во оган, се удостои со вечната слава во Царството Божјо.