Пролог: Преподобен Филотеј
 

 

Житие: Преподобен Филотеј

Календар, житија, пости
Почеток
 
Од селото Мирмикс или Марвин, во Мала Азија. Мајка му го носеше истото име, само превртено: Теофила. Тој беше презвитер и уште за време на животот голем чудотворец. Во една прилика претвори вода во вино, другпат умножи леб. Се упокои во Господ во 10 век. Моштите се пројавија како мироточиви.
prescription drugs coupon sporturfintl.com cialis free coupon