Послание на светиот апостол Павле до Галатјаните
 

 

Послание на светиот апостол Павле до Галатјаните

Календар, житија, пости
Почеток
 

4:22-27

22. Зашто е напишано дека Авраам имаше двајца синови, еден од слугинката, а друг од слободната.
23. Но оној што беше од слугинката, се роди по плот; а оној што беше од слободната – по ветување.
24. А ова е речено сликовито и ги претставува двата завета: едниот од Синајската планина, која раѓа за ропство; а тој е Агара,
25. бидејќи Агара ја означува планината Синај во Арабија, а одговара на сегашниот Ерусалим и робува со децата свои;
26. а горниот Ерусалим е слободен: тој е мајка на сите нас.
27. Оти е напишано: „Развесели се неплодна, ти што не раѓаш; воскликни и извикај ти, што не си искусила породилни маки; бидејќи напуштената има многу повеќе деца од онаа, која има маж!”