Послание на светиот апостол Павле до Евреите
 

 

Послание на светиот апостол Павле до Евреите

Календар, житија, пости
Почеток
 

10:32-38

32. Потсетувајте се на вашите поранешни денови, кога, откако се просветивте, поднесовте голема борба во страдањата,
33. било што бевте изложувани на срам и маки, било што станавте соучесници на оние, кои исто така страдаа,
34. зашто и на оковите мои се сожаливте и со радост позволивте вашиот имот да се разграби, знаејќи дека на небесата имате подобар и траен имот.
35. И така, не напуштајте ја вашата слобода, за која имате голема награда.
36. Најнапред ви е потребно трпение, па, откако ќе ја исполните волјата Божја, да го добиете ветеното;
37. зашто уште малку, сосема малку и „Оној што иде, ќе дојде и нема да се забави.
38. а праведниот преку верата ќе биде жив; а ако отстапи, нема да Ми биде по волјата Моја”.