На празникот Обрезание Господово и свети Василиј Велики во Струмица
 
 
 
 
 

На празникот Обрезание Господово и свети Василиј Велики во Струмица (14.01.2015 20:26)

Денес, на празникот Обрезание Господово и свети Василиј Велики, во сите храмови во Струмица, согласно светоотечкото Предание, на верниот народ му беа поделени лепчиња со паричка. Секој што прави спротивно на православното Предание, нека знае дека не само што ќе нема среќа туку и прави грев.