Василица во манастирот во Водоча
 
 
 
 
 

Василица во манастирот во Водоча (14.01.2020 13:32)

Денес, на празникот на свети Василиј Велики, во манастирот „Покров на Пресвета Богородица и свети Леонтиј“, во Водоча, традиционално беше поделена Василопита со парички, во која имаше од златна и сребрена до најобични, така што на повеќето сестри им се падна соодветна паричка.