Вечерна богослужба во Неделата на простувањето
 
 
 
 
 

Вечерна богослужба во Неделата на простувањето (01.03.2020 19:00)

На 1 март 2020 година, во Неделата на простувањето, викарниот епископ Јаков Стобиски отслужи Вечерна богослужба во манастирот „Светите Петнаесет Тивериополски свештеномаченици“, во Струмица. Викарниот епископ Јаков Стобиски побара прошка од секој од присутните верни, како и тие од него. Верните, исто така, меѓу себе си побараа прошка еден од друг.